Calabaza de casco con leche 😋

Calabaza de casco con leche 😋

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Calabaza de casco con leche 😋. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Calabaza de casco con leche 😋 is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. They are fine and they look wonderful. Calabaza de casco con leche 😋 is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Calabaza de casco con leche 😋, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Calabaza de casco con leche 😋 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Calabaza de casco con leche 😋 is 20 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Calabaza de casco con leche 😋 estimated approx 1 hora 30 minutos.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Calabaza de casco con leche 😋 using 5 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Receta que me paso mi mami 😊😘💞un postrecito para el antojo de cualquier hora del día.
#recetasparanovatos

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Calabaza de casco con leche 😋:

  1. 3.5 - 4 kg calabaza de casco
  2. 1 piloncillo
  3. 1 taza azúcar
  4. c/n agua
  5. c/n leche

Steps to make to make Calabaza de casco con leche 😋

  1. Primero ponemos el piloncillo y el azúcar a la olla que usaremos.
  2. Empezamos a quitar las semillas, sin quitar las venitas y mientras las podemos poner en el hule que le quitamos a la calabaza o en un plato.
  3. Cuando ya tengamos la calabaza bien limpia, la vamos a ir partiendo en cuadros, el tamaño es al gusto.
  4. Los vamos a ir acomodando boca abajo, llenando la fila de abajo y en la segunda hilera los vamos a ir acomodando atravesados, que quede en medio de otros dos, de los de abajo.
  5. Al terminar de colocarlos todos los cuadros, llenamos de agua hasta donde sobrepase la calabaza, tapamos y ponemos a fuego alto hasta que hierva. A partir de que hierva le vamos a bajar al fuego a lento, hasta que estén bien cocida, no es necesario menear, que es más o menos 1 hora o 1 hora y media. Si a la hora no han estado bien cocidas, se puede calar pasando una cuchara por donde esta la pulpa, si se hunde fácilmente, ya está.
  6. No es necesario menear ni una sola vez durante la cocción, después de apagar el fuego, se puede dejar reposar media hora, para que se ablande un poco más y que absorba más el sabor del piloncillo y el azúcar.
  7. Para comerla, solo tomamos un pedazo o dos, ya es al gusto de cada quien, la vamos picando con la misma cuchara que vamos a comer, hasta hacer puros trozos al gusto, ya solo las vamos despegando y dejando la calabaza en el plato o vaso y retiramos la cáscara.
  8. Cuando ya tengamos la cantidad que queremos, agregamos leche regular y así fresca del refri, no importa que la calabaza esté caliente, ese es el truco para que quede más deliciosa, no es necesario agregar más azúcar, pero ya es al gusto.
  9. Si nos llega a sobrar calabaza y la guardamos en el refrigerador y cada vez que queramos comer si es poco lo que vamos a usar, podemos calentar solo esa cantidad en un vaso o sartén más pequeño y no olvidemos ponerle del agüita donde la cocimos para que siga teniendo el sabor.
  10. Nota: Las semillas no se tiran, se lavan muy bien y se van a dejar secar muy bien. No secar de que estén "chupadas" si no de que ya no tengan agua, se tienen que mover de perdido cada 8 horas y despegar las bien. Ya no se tienen que mojar, y se pueden utilizar para hacer pipian, también se pueden tostar y ponerles sal, para comerlas como las que venden así.

As your experience as well as self-confidence grows, you will locate that you have extra natural control over your diet as well as adjust your diet to your personal preferences gradually. Whether you want to offer a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a little more or less zesty, you can make basic changes to attain this goal. To put it simply, begin making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for newbies you do not need to discover them but only if you grasp some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete guide to fast and also easy lunch dishes however its good food for thought. With any luck this will get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food How to Prepare Any-night-of-the-week Calabaza de casco con leche 😋. Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Sorrentinos de calabaza

Brochetas de res

Pancakes americanos esponjosos - 👉 Desayunos Veganos Fáciles