Calabaza de Castilla con piloncillo

Calabaza de Castilla con piloncillo

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Calabaza de Castilla con piloncillo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Calabaza de Castilla con piloncillo is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Calabaza de Castilla con piloncillo is something which I have loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Calabaza de Castilla con piloncillo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Calabaza de Castilla con piloncillo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Calabaza de Castilla con piloncillo using 4 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.

Quienes pasamos nuestros primeros años de vida en el campo, sabemos que nuestra alimentación era prácticamente a base de los productos de cada estación. Sin duda muy sana, precaria, quizás. Recuerdo casi como un sueño que mi Padre encendía una buena fogata y tatemaba (creo que ponía las calabazas enteras cerca del fuego y les iba dando vueltas) unas calabazas, completamente enteras, sin partir. El sabor era inigualable!!!!! Hoy la estoy preparando porque nos invitaron a una fiesta de cumpleaños y qué mejor que llevar algo muy nuestro. Espero la disfrutemos.

Ingredients and spices that need to be Take to make Calabaza de Castilla con piloncillo:

  1. 1 calabaza de Castilla de unas 20 libras
  2. 6 piloncillos (como 600 gramos)
  3. 1 taza agua
  4. papel de aluminio grueso

Instructions to make to make Calabaza de Castilla con piloncillo

  1. Aquí tenemos una hermosa calabaza. Previamente lavada.
  2. Éstos son los piloncillos.
  3. Una vez que has lavado muy bien la calabaza, pide ayuda para con un buen cuchillo grande partirla por la mitad. Sácale las semillas y todo lo que tiene adentro (mi Mamá decía: las tripas de la calabaza).
  4. Ahora pártela en trozos medianos.
  5. En dos ollas grandes (en una no cabía), acomódala. La primera capa con la cáscara (casco) abajo (tocando el fondo de la olla) y todas las demás al contrario, con la pulpa para abajo.
  6. A cada olla agrega 1 taza de agua y tres piloncillos.
  7. Tapa herméticamente con papel aluminio (del más grueso).
  8. Pon a cocer a fuego lento, por una hora. En este tiempo empezará a soltar bastante jugo y se cocerá.
  9. Destapa y si ya está blandita, entonces quita el papel aluminio.
  10. Como vez, tiene mucho líquido, continúa cocinando a fuego alto, de vez en cuando ladea la olla para bañar toda la calabaza.
  11. Conforme el líquido se va consumiendo, ve bajando la flama, continúa ladeando la olla para ir caramelizando toda la calabaza.
  12. Apaga el fuego cuando quede muy poco caramelo.
  13. Deliciosa!!! Para comer sola o con un vaso de leche. Fantástica en un rico taninole (ver receta)
  14. Me fascina!!! Señor, qué tiempos, DIOS mío!!!!

As your experience and confidence grows, you will find that you have extra natural control over your diet and adjust your diet plan to your personal tastes with time. Whether you want to offer a dish that uses fewer or even more ingredients or is a little bit more or less spicy, you can make straightforward modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your recipes on schedule. As for fundamental cooking abilities for newbies you don't need to discover them yet just if you understand some basic cooking methods.

This isn't a complete overview to fast and also simple lunch recipes however its excellent food for thought. Ideally this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Calabaza de Castilla con piloncillo. Thank you very much for your time. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Sorrentinos de calabaza

Brochetas de res

Pancakes americanos esponjosos - 👉 Desayunos Veganos Fáciles